Tuesday, March 13, 2018

FU LUCK BAR MUST BE SPELLED SLOWLY AND PRONOUNCED CAREFULLY OR ELSE IT WILL COME OUT AS FUCK BAR! THE OWNER COULD HAVE SPELLED IT 'FOOLUK BAR' OR 'LUCK BAR' BUT DID NOT HAHA! REMINDS ME OF MY 3 RESTAURANTS IN LONDON THAT FEATURED MY SURNAME 'KEE' AND 'CHEE' AS MY NAME IS 'KEE HUA CHEE'. MY 3 LONDON RESTAURANTS ARE 'PU KEE MAK', 'MAPU KEE' AND 'CHAU CHEE BYE'. OMITOFU

KEE@FSWMAG.COM



TAKING THE TECHCOLOR OF A TIME-HONOURED ERA TO FU LUCK BAR

Walk into the newly-opened Fu Luck Bar at TREC, and the first thing you'll notice is its colourful
interior of handpainted art on the walls and ceilings, where the life-size White Rabbit candy, old-skool TV screen, traditional granny's face power, green army men figurines
in their commanding positions and flexing yoga poses,
and more, come to life.









Welcome to Fu Luck Bar. The city's authentic vintage-themed F&B venue where the decor and props are individually handcrafted and re-contructed, and sensibly curated as an Instagram-worthy galleria of nostalgic pop culture moments.

Fu Luck Bar pays homage to the eat-drink-make- merry culture juxtaposed against a delightfully quirky backdrop of the 70s and 80s, in its overall theme. 
 LION HEAD MEE
WANTON CHAR SIEW MEE

The 80-seater bar also features affordable comfort food serving delicious wanton noodles exclusively from the 62-year old heritage brand Pudu Chan Fatt Wanton Mee, alongside dim sum, tapas, for lunch, dinner and supper. Plus, a collection of signature cocktails from the bar.

Fu Luck Bar opens from 12pm for lunch [Mondays – Fridays], and 5pm for dinner and happy hour [Saturdays and Sundays]. The venue closes at 2.30am and 3.30am on weekdays and weekends, respectively.

WHAT’S IN THE NAME?

Fu Luck has a duo meaning. In Mandarin, it means prosperity and happiness, while in Cantonese it carries a tongue-in cheek translation – Fu Luk – "pants down", befitting its music nights on weekends.

Fu Luck Bar –








 the newest kid on the block at Electric Boulevard at TREC is conceptualised by TREC F&B Ventures. It is the investment arm of TREC Holdings and the former aims to create / introduce a portfolio of unique food and beverage concepts and to further enhance to TREC's tenancy mix. Fu Luck Bar is its debut venue. 

TREC's cofounder Cher Ng says: "Fu Luck Bar has been carefully curated from its interior, music and right down to the menus, staying true to its intended theme so it stands out distinctively. Certain elements of decor changes every eight to nine months."



CURATORS, CREATORS

Behind Fu Luck Bar's artworks are urban art artists Graeme "Jay" Hammond [Australia] and Idris Johor [Singapore]. The duo are also behind the spectacular works at Singapore's bohemian street, Haji Lane and some of its venues, for over a decade.

Fu Luck Bar's decor are sourced from stores in Bali, Singapore and Malaysia, and then re-constructed by hand such as the abacus "chandelier". All artwork are hand-painted. A team of up to five artists led by the Fu Luck Bar resident artists, took about five months.

Next, the duo will bring their midas touch to TREC's new exciting project with the transformation of Alley block.

NIGHT & DAY OF FU LUCK BAR

Fu Luck Bar's F&B programe is curated by Raymond Lim of Restaurant Lifestyle Asia. He was a director of the famed Les Amis Group. Lim says: "The beverage program is drawn from the 80's cultural lexicons such as white rabbit candy, creating a series of cocktails that combines tropical flavours with familiar spirits. Another signature – Ice Kachang Cocktails – are our take on frozen favourites served with shaved ice from an old school ice kachang machine."

For teetotallers, there is a menu of  flavoured ice teas to pair with dim sum tapas.

SOUND OF FU LUCK

Music plays an important part of Fu Luck Bar. Its playlist ranges from Mandarin jazz [dining] to bar tunes – Pop, Alternative, New Wave / New Romantics, Funk & Soul, Bossanova and Electronica. Music is curated by Berlin-based
DJ Kavan Spruyt of indie music label, Midnight Shift.

COMFORT ENVIRON


Add caption



Add caption




The food menu reinterprets the humble dim sum experience in a snazzier environs, adds Lim. "Traditionally enjoyed in the day, dim sum is casted here as an oriental tapas concept, riding on the ubiquitous 'sharing plates' trend which is the rage now from New York to New Delhi. Without reinventing the taste of dim sum, we combine timeless plates such as steamed or deep-fried dim sum with such contemporary items as Chinese-inspired salads and specialty 'baowich sliders'- a cross between a mantou bao and sandwich."

Fu Luck Bar's ethos is comfort food done well with the freshest ingredients and the most passionate pair of hands, balancing the urban, the traditional and the convivial, respectively. Take-outs are available.



QUICK FACTS

• Only bar in the city that serves wanton noodles from a Malaysian heritage brand – the 62-year-old Pudu Chan Fatt Wanton Mee.

• Over 80% of its furnishings, accessories & props are reconstructed, custom-made and handcrafted.

• With 60% of props reconstructed or are of original creation.

• Like a canvas, the handpainted wall murals are refreshed eight to nine months, for new inspiration.

• Address: TREC KL
438 Jalan Tun Razak.
Tel: +60 3-2110 6938


















No comments:

Post a Comment